zaterdag 11 juli 2009

Het recept van de week!

Het recept van deze week is de omelet. Een omelet bevat veel caloriëen en smaakt bovendien erg lekker. Je kunt het in je eentje maken, maar het is leuker als je het met meerdere mensen doet. Hoe meer zielen hoe meer vreugd zullen we maar zeggen. Hieronder staat wat je nodig hebt(voor twee mensen) en hoe je de omelet moet bereiden. Veel eetplezier!


Ingrediënten:

- Twaalf eieren.

- Twee plakken kaas.

- Vijf plakken ham.

- Vijf plakken spek.

- Een halve bak champignons.

- Één ui.

- Peper en zout.

- Peterselie.

- Pesto.

- Één rode paprika.

- Één hele courgette.


Gereedschap:

- Één immens grote koekenpan.

- Één nog grotere pan (te gebruiken als deksel voor bovenstaande pan, bij voorkeur een wok.)

- Één garde.

- Één beslagkom.

- Één aansteker.

- Één gaspit.

- Twee borden.

- Twee messen.

- Twee vorken.

- Één emmer (mocht het iemand te veel worden.)


Handige bijkomstigheden, maar geen absolute noodzaak.

- Geduld (het kan immers even duren voordat de omelet volledig gestold is.)

- Één televisie (om het wachten wat te vergemakkelijken en plezieriger te maken.)

- Één afstandsbediening (we willen namelijk niet dat je de calorieën verbrandt, nog voordat je ze binnen hebt gekregen. Je moet niet de huid verkopen voordat de beer geslacht is, ofwel men dempt de put nadat het kalf verdronken is en daarom is het maar beter voorkomen dan genezen.)

- Grote honger (een omelet is niet voor iedereen weggelegd en dient dan ook vooral gebruikt te worden als wapen tegen de opkomende honger.)

- Een lage bloeddruk (deze zou kunnen stijgen na het verscheidene malen tot u nemen van een dergelijke omelet.)

- Een doodswens in de specifieke vorm van een cardio-vasculair accident (er zijn bepaalde gezondsheidsrisico’s verbonden aan het nuttigen van een omelet van deze omvang, begrijp daarom goed dat het bij dezen nogmaals alleen is weggelegd voor de waaghalzen en de suïcidalen onder ons. De dood ten gevolge van een omelet is een langdurige en vreselijke lijdensweg, dus wees gewaarschuwd.)


Bereidingswijze:

- Breek twaalf eieren in een kom en mix het eiwit en eigeel met elkaar door er met een garde doorheen te kloppen.

- Voeg twee plakken kaas, vijf plakken ham, vijf plakken spek, een halve bak champignons, één ui, peper en zout, peterselie, pesto, één rode paprika en één hele courgette toe aan de eierenmix en roer het geheel goed door elkaar.

- Verwarm een pan voor en giet er wat olijfolie in of stop wat boter in de pan.

- Giet de mix met eieren, twee plakken kaas, vijf plakken ham, vijf plakken spek, een halve bak champignons, één ui, peper en zout, peterselie, pesto, één rode paprika en één hele courgette, in de pan.

- Laat de omelet ongeveer een half uur sudderen op een middelmatig vuurtje met het voorgenoemde deksel erop.

- Zet in de tussentijd de televisie aan en maak het jezelf gemakkelijk.

- Zie voor andere activiteiten die u kunt verrichten tijdens het sudderen, het kopje “andere activiteiten die u kunt verrichten tijdens het sudderen”, indien u televisie kijken te veel voor de hand vindt liggen of deze activiteit graag met andere wil combineren.


Benodigdheden voor andere activiteiten die u kunt verrichten tijdens het sudderen:

- Één deodorantbus.

- Één aansteker (er kan ook gebruik gemaakt worden van de aansteker die genoemd wordt onder het kopje: “gereedschap”.)

- Één fles cola.

- Één borrelende maag.

- Één negroïde buurman (bij voorkeur afkomstig uit Ethïopïe, orthodox-christelijk, klein van statuut en nog steeds in de ontkenningsfase van zijn, aan de buitenkant niet te ontkennen, homoseksualiteit.)

- Nog meer eieren.


Andere activiteiten die u kunt verrichten tijdens het sudderen.

- Indien er klein ongedierte, zoals insecten, aanwezig zijn in de kamer waar het maken van de omelet plaatsvind, kunt u deze met behulp van één deodorantbus en één aansteker in de fik steken. U houdt de aansteker voor de deodorantbus en steekt de aansteker aan, vervolgens spuit u met de deodorantbus. Hetgeen wat u zult waarnemen, lijkt het meeste op een vlammenwerper en ongedierte houdt niet van vlammenwerpers. U kunt deze activiteit, mocht u met meerdere mensen zijn, zo nu en dan afwisselen, zodat er ook om beurten televisie gekeken kan worden.

- Voor de volgende activiteit, die overigens ook te combineren is met televisie kijken, heeft u het volgende nodig: één fles cola, de borrelende maag kan het positief gevolg zijn van het tot u nemen van de cola. Dit is een aanrader voor competitief ingestelde personen, u moet dus wel minstens met twee mensen zijn. U laat een boer en uw tegenstander laat een boer en dit wisselt elkaar een tijdje af. Er wordt geen duidelijke winnaar bekend gemaakt, want bij het maken van een dergelijk omelet kunnen er geen verliezers zijn. Op één iemand na dan.

- Voor deze activiteit heeft u eigenlijk helemaal niets concreets nodig. U maakt grapjes over de negroïde buurman en probeert steeds verder te gaan in het verbaal afmaken van deze buurman. Er zal dan een punt komen dat er wellicht iemand stikt van het lachen, denk dan aan één emmer, genoemd onder het kopje “gereedschap”.

- Voor de laatste activiteit, heeft u nog meer eieren nodig, als u het tenminste heeft op kunnen brengen om niet alles in de omelet te gooien. Men pakken de eieren en gooien ze naar willekeurige dingen, personen en/of dieren. Het beste is om daarbij “eitje” te roepen, zodat de omgeving weet dat er niks ernstigs aan de hand is.


Tot zover dit eierspektakel, voor tips of suggesties kunt u contact opnemen met Bram van den Reijen woonachtig in Uilenstede 157-4003. Mocht u zelf nog een lekker recept weten, laat het ons van ´een ei hoort erbij´ dan zo spoedig mogelijk weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw, waarschijnlijk, zeer belangrijke bijdrage!